Így kellene helyesen enni a pizzát a világ legjobb pizzaséfje szerint

Ha ő mondja!

Mi is megírtuk, hogy a londoni Chiswickben található Napoli on the Road pizzériát választották meg Európa legjobbjának a World 50 Top Pizza Awardson (bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy a listán nem szerepelnek olasz helyek, azokat majd külön díjazzák).

A pizzériák Michelin-díjának nevezett, évente megrendezett eseményen a világ legjobb pizzériáit és pizzaséfjeit ismerik el. A döntési folyamat "nagyon titokzatos", de sokat számítanak a pizzakritikusok névtelen étteremlátogatásai és az ott szerzett tapasztalataik.

A legjobb pizzéria tulajdonosa Michele Pascarella, egy Londonban élő kiváló pizzaséf. A Nápoly melletti Casertában született és már tizenegy éves korában pizzasütéssel foglalkozott.  Felnőtté válását követően az Egyesült Királyságba költözött, ahol megalapította a Napoli on the Roadot, amely – ahogyan a neve is mutatja –, food truckként kezdte pályafutását.

Mivel már többféle szakmai díjjal is büszkélkedhet, Michele Pascarella pontosan tudja, hogyan kellene a pizzát úgymond helyesen enni.

"Szerintem van néhány gyakori hiba, például nem egyszer túl sok feltétet pakolnak rá az emberek, ami megnehezíti az alap élvezhetőségét. Aztán a kés és villa használata helyett inkább kézzel kellene enni, illetve rendre megesik, hogy nem a megfelelő itallal párosítják – így lemaradnak a teljes étkezési élményről" – mondja.

Bár nem fejtette ki a tökéletes italpárosítást, de a sörrel, a borral és a szódával biztosan nem lövünk mellé.

2023-ban az Olaszország legjobb pizzériája cím holtversenyben dőlt el egy nápolyi és egy casertai hely között. A fődíj mellett a nápolyi pizzéria a legjobb kiszolgálásért járó díjat is elhozta, a casertai étterem pedig fenntarthatósági elismerést kapott.

(Forrás: The Sun, fotók: Getty Images)

olasz | séf | étkezés | fogyasztás | pizza | helyes

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
Hirdetés